Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Informatii

+4021 410 84 55

Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Facultatea de Medicină Veterinară București

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREȘTI

Vaccinarea pisicilor

Vaccinarea pisicilor

De fapt, pisicile nu au nouă vieți, așa că trebuie să faci tot ce poți pentru a le proteja. Cheia? Vaccinarea! Vaccinurile îți protejează pisica de bolile cauzate de virusuri și bacterii. De asemenea, pot întări sistemul imunitar.

Indiferent dacă ai un pisoi mic sau o pisică adultă, medicul veterinar te poate ajuta să-ți protejezi animalul de companie prin alegerea vaccinurilor potrivite și utilizarea lor într-o schemă vaccinală multianuală optimă. De obicei, protocolul vaccinal depinde de vârsta pisicii, de istoricul medical și de stilul de viață adoptat. De asemenea, medicul veterinar o să aibă în vedere perioada de imunitate conferită de produsul vaccinal ales și riscul expunerii pisicii la patogenul țintit de vaccin.

Uzual, vaccinarea pisicilor începe la vârsta de 8-10 săptămâni, cu administrarea valențelor de bază în două doze la interval de 3-4 săptămâni și revaccinare la interval de 12 luni.

De ce vaccinuri au nevoie pisicile?

În schema de bază, toate pisicile ar trebui vaccinate împotriva următoarelor boli:

  • Caliciviroza felină
  • Rinotraheita infecțioasă felină
  • Panleucopenia felină
  • Rabia

 

 

 

 

În funcție de presiunea infecțioasă, schema vaccinală poate să cuprindă și vaccinuri împotriva virusului leucemiei feline, virusului imunodeficienței feline, Chlamydia felis și Bordetella bronchiseptica.

Reține-ți că vaccinurile nu oferă imunitate totală împotriva bolilor. Vaccinarea se face după examinarea clinică adecvată de către medicul veterinar. Se vor vaccina doar pisicile sănătoase. Pentru a-ti ajuta animalul de companie să rămână sănătos, limitează contactul acestuia cu animalele infectate și cu locurile în care bolile pot fi mai frecvente.

 

Iti stam la dispozitie 24/7

Splaiul Independenței nr. 105, Sector 5, București

Începe o căutare...