Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Informatii

+4021 410 84 55

Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Facultatea de Medicină Veterinară București

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREȘTI

Test cu fluoresceină și testul Jones

Testul cu fluoresceină și Testul Jones

Testul de fluoresceină evidențiază leziunile corneei și aduce informații despre funcționarea sistemului de drenare a lacrimilor (testul Jones).

Fluoresceina este disponibilă sub formă de soluție sau sub forma unor bandelete de hârtie îmbibate cu acest colorant. Efectuarea testului cu fluoresceină durează doar câteva minute și nu este dureroasă pentru animalul tău de companie. La animalul sănătos, corneea este intactă și fluoresceina nu va adera la suprafața acesteia (testul cu fluoresceină este negativ). Dacă există o leziune pe cornee, fluoresceina va colora zona afectată, arătând medicului veterinar unde și cât de gravă este afecțiunea corneei (testul cu fluoresceină este pozitiv).

Testul Jones evidențiază funcționarea sistemului de drenare a lacrimilor. Dacă sistemul de drenare a lacrimilor funcționează normal, colorantul de culoare verde este vizibil la nivelul nărilor în câteva minute după instilarea în ochi (Testul Jones pozitiv). Dacă colorantul nu este vizibil la una sau ambele nări există suspiciunea unei afecțiuni a sistemului de drenare a lacrimilor (Testul Jones negativ) .

 

Iti stam la dispozitie 24/7

Splaiul Independenței nr. 105, Sector 5, București

Începe o căutare...