Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Informatii

+4021 410 84 55

Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Facultatea de Medicină Veterinară București

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREȘTI

Terapie hormonală substitutivă și contraceptivă veterinară

Terapie hormonală substitutivă și contraceptivă

Controlul medical al ciclicității reproductive la câini și pisici poate fi realizat folosind o varietate de medicamente. Steroizii gonadici, cum ar fi progestagenii și androgenii, au fost folosiți de mult timp de-a lungul istoriei. Unele tratamente de acest gen s-au dovedit a fi problematice pentru pacienții patrupezi, acestea având și diferite efecte adverse.

 Cu toate acestea, în prezent există mai multe variante de tratament hormonal care s-au dovedit a fi eficiente și sigure pentru animăluțe. Fie că se utilizează ca implant hormonal pentru realizarea castrării chimice, fie pentru a induce căldurile în scop reproductiv, terapiile inovative de care dispunem și-au dovedit eficiența, iar testele realizate pe un număr mare de pacienți au demonstrat siguranța, fapt ce a permis autorizarea acestora pe piața europeană de medicamente.

Uneori terapia hormonală se impune pentru a trata diverse afecțiuni ale aparatului reproducător – fibroadenomatoza mamară, patologii prostatice sau pentru a suplini un deficit endogen – insuficiență luteală.

În oricare din situațiile amintite aveți nevoie de părerea avizată a medicilor noștri!

Dacă doriți să apelați la un astfel de tratament, vă așteptăm cu animăluțul la un control ginecologic/andrologic, astfel medicul în cauză vă va putea recomanda tratamentul potrivit care să nu îl supună pe cățelul/pisica dumneavoastră unor riscuri greu de asumat.

Iti stam la dispozitie 24/7

Splaiul Independenței nr. 105, Sector 5, București

Începe o căutare...