Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Informatii

+4021 410 84 55

Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Facultatea de Medicină Veterinară București

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREȘTI

Radiografie veterinară

Radiografierea

Spitalul are în dotare aparat roentgen digital direct, cu o putere a tubului de până la 150kV și 500 mAs. Radiografierea digitală directă este una dintre cele mai moderne tehnici de examinare radiografică și prezintă următoarele avantaje:
– timpul scurt de la momentul expunerii până la obținerea imaginilor (sub 30 de secunde/expunere);

– obținerea de radiografii digitale, ceea ce permite stocarea și transferul facil al acestora;
– crearea unei baze de date a pacienților examinați, în vederea evaluării în dinamică a patologiei acestora.

Examenul radiologic este indispensabil pentru diagnosticul complet al pacienților care au suferit traumatisme (accidente rutiere, căderi de la înălțime) care sunt însoțite frecvent de fracturi.

Animalul este sedat pentru realizarea expunerilor, reducându-se stresul, anxietatea și durerea. Sunt necesare minim 2 incidențe perpendiculare obținute prin poziționări standard în funcție de regiunea de interes.

Pe lângă diagnosticarea modificărilor de la nivel osteoarticular, tehnica de examinarea radiografică poate ajuta/ghida diagnosticul altor leziuni (colecții, infecții, formațiuni, etc.) sau a prezenței corpilor străini.

Nu întotdeauna radiografierea permite diferențierea structurilor cu densități apropiate, astfel se apelează la administrarea de substanțe/agenți de contrast, care se pot administra atât per os, cât și injectabil, cu scopul de a evidenția structurile de interes.

Tehnica de examinarea radiologică reprezintă o metodă de investigație economică și minim invazivă, care nu modifică procesul bolii și nu produce un disconfort inacceptabil animalului.

Iti stam la dispozitie 24/7

Splaiul Independenței nr. 105, Sector 5, București

Începe o căutare...