Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Informatii

+4021 410 84 55

Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Facultatea de Medicină Veterinară București

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREȘTI

Piometrul

Piometrul

Piometrul reprezintă acumularea de puroi la nivelul uterului, este una dintre cele mai comune patologii ale uterului la animalele de companie și este, de cele mai multe ori, o urgență medicală.

Semnele clinice depind de stadiul afecțiunii. Inițial, proprietarii pot constata creșterea consumului de apă (polidipsie) și urinări mai frecvente (poliurie), pentru ca mai apoi să se observe scurgeri roșiatice sau purulente de la nivel vaginal. ATENȚIE! Nu la toate cazurile de piometru se observă scurgeri (în cazul piometrului cu cervix închis, lichidul intrauterin nu se poate exterioriza).

Diagnosticul se poate confirma ecografic.

Tratamentul chirurgical este cea mai bună și mai sigură variantă de cele mai multe ori, pentru sănătatea femelei. Însă, în cazul în care proprietarul dorește ca femela sa se reproducă în viitor, se pot încerca tratamente hormonale. De asemenea până la a remedia chirurgical patologia sus-amintită, medicul dumneavoastră vă poate propune efectuarea unor analize de sânge, de foarte multe ori constatându-se dezechilibre grave din punct de vedere metabolic.

 

 

 

 

 

 

Iti stam la dispozitie 24/7

Splaiul Independenței nr. 105, Sector 5, București

Începe o căutare...