Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Informatii

+4021 410 84 55

Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Facultatea de Medicină Veterinară București

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREȘTI

Microciparea câinilor

Microciparea câinilor

Potrivit statisticilor, unul din trei animale de companie se pierd la un moment dat în viața lor, iar al tău ar putea foarte bine să fie unul dintre ei. Acesta este un motiv mai mult decât suficient să-ți microcipezi tovarășul canin.

Dar, cum funcționează microcipurile pentru câini? Iată câteva informații de bază despre microciparea animalelor de companie. Veți înțelege cât de importantă este această acțiune pentru animăluțul tău!

Ce este un microcip?

Un microcip este un transponder de identificare cu frecvență radio care poartă un număr unic de identificare și are aproximativ dimensiunea unui bob de orez. Când microcipul este scanat de către medicul veterinar, acesta transmite numărul de identificare

Microcipul este introdus sub piele în regiunea interscapulară a câinelui și se efectuează în cabinetul veterinar. Introducerea microcipului poate fi comparată cu o vaccinare.

Identificatorul unic din cip nu te va ajuta la nimic decât dacă îl înregistrezi într-o bază de date națională de recuperare a animalelor de companie (RECS). Vei dori să utilizezi un serviciu de recuperare care are acces la diferite baze de date și tehnologii cu microcipuri.

Când înregistrezi microcipul câinelui tău, introdu toate informațiile de contact relevante. Este o idee bună să incluzi mai multe numere de telefon. Nu dorești să pierzi un apel care-ți spune că însoțitorul tău canin a fost găsit.

Un microcip îți va identifica permanent animalul de companie atunci când acesta se pierde sau  este furat. Acestea fiind spuse, toate animalele de companie ar trebui să poarte în continuare o zgardă și ham care includ informațiile de contact ale proprietarului lor dar microcipul este foarte important.

Microcipurile nu sunt un dispozitiv de urmărire GPS!

Dispozitivele GPS și microcipurile nu se înlocuiesc unele cu altele; sunt complementare și fiecare este util pentru a localiza un câine pierdut în moduri diferite. Un GPS îți poate spune unde se află câinele tău, dar nu poate furniza informațiile tale de contact celor din apropiere, care l-ar ajuta să-l returneze acasă. De asemenea, necesită baterii și se poate pierde.

Microcipurile, deoarece sunt introduse sub pielea unui câine, sunt permanente. Deși nu te pot ghida către locația câinelui tău, ele oferă o modalitate prin care poți fi contactat,  orice medic veterinar cu ajutorul unui cititor de microcipuri.

Animalele de companie cu microcipuri au șanse de până la 20 de ori mai mari să se reunească cu proprietarii lor.

Este o procedură simplă, nu este costisitoare, iar riscurile sunt minime. Așadar, profită de această ocazie pentru a-ți microcipa câinele, pentru că gândul că-l vei pierde pentru totdeauna este prea greu de suportat.

Iti stam la dispozitie 24/7

Splaiul Independenței nr. 105, Sector 5, București

Începe o căutare...