Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Informatii

+4021 410 84 55

Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Facultatea de Medicină Veterinară București

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREȘTI

Computer tomograf

Tomografierea  Computerizată

Spitalul dispune de Computer Tomograf 16 slice-uri cu o putere de până la 140kV și 233mA, ceea ce permite scanarea animalelor într-un timp foarte scurt (sub 10 minute durează scanarea propriu-zisă), dar având în vedere că pacienții trebuie să stea nemișcați pe toata durata scanării, toată procedura trebuie realizată cu animalul aflat sub anestezie.

CT-ul utilizează radiații X care penetrează corpul pacientului. Animalul este așezat pe un pat mobil, care avansează prin gantry (unde se află tubul generator de radiații X – tub Roentgen – care se rotește continuu în jurul mesei, rândurile de detectori se află pe partea opusă de tub).

Spre deosebire de Rx, CT-ul generează un număr mult mai mare de „radiografii” din diferite unghiuri. În urma procesării computerizate a acestor radiografii, se obțin secțiuni tomografice de diferite dimensiuni și în diferite planuri la nivelul organismului, fără a exista suprapuneri cu structurile învecinate, ca în cazul radiografierii.

În scopul diagnosticării diferitelor afecțiuni/modificări se administrează intravenos  substanță de contrast (dacă funcția renală a pacientului permite)  urmărindu-se distribuirea vasculară și viscerală a acesteia.

Cu ajutorul noilor algoritmi de procesare al datelor brute, putem obține reconstrucții volumetrice (3D), necesare planificării intervențiilor chirurgicale sau a planurilor de tratament.

Iti stam la dispozitie 24/7

Splaiul Independenței nr. 105, Sector 5, București

Începe o căutare...