Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Informatii

+4021 410 84 55

Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Facultatea de Medicină Veterinară București

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREȘTI

Consultații Ginecologie veterinară

Consultații obstetrică-ginecologie-andrologie veterinară

Prin intermediul acestui serviciu, beneficiați de atenția unui medic cu experiență în domeniul amintit, care are capacitatea de a identifica problema pacientului, de a formula recomandările care se impun, eforturile acestuia concentrându-se pe rezolvarea problemei dumneavoastră și pe furnizarea informațiilor de care aveți nevoie.

Programați animăluțul pentru o vizită fără ca acesta să prezinte o problemă acută. Acționați preventiv! Vizitele regulate la medic pentru un controlde rutină au redus cu mult incidența afecțiunilor altădată frecvente în cazul animalelor de companie și au crescut speranța de viață a acestora.

Apelați la acest serviciu mai ales dacă doriți ca animăluțul dumneavoastră să se reproducă. Astfel veți fi bine informat asupra riscurilor la care acesta este supus și cum întregul eveniment fericit poate decurge fără probleme.

Până să ne vizitați, echipa noastră vă furnizează o serie de informații foarte importante:

  • Un câine sau o pisică, mascul sau femela, nu are nevoie să se reproducă în timpul vieții pentru a fi fericit sau pentru a avea o stare bună de sănătate fizică și psihică.
  • Castrarea masculilor sau sterilizarea femelelor poate avea un efect benefic asupra stării de sănătate a animaluțului dumneavoastră.
  • Pubertatea apare la o vârstă care variază de la rasă la rasă și în funcție de mărimea animalului. Se întâmplă în general între 6 și 24 luni.
  • Masculii prezintă modificări de comportament: își ridică piciorul pentru a urina și sunt atrași de feromonii femelelor în călduri.
  • La fiecare 6 luni, în medie, cățelușa dumneavoastră va intra în „călduri”. Pe parcursul acestei faze, corespunzătoare maturării ovocitelor și ovulației, veți observa edemațierea vulvei, sângerare endometrială (vizibilă la comisura vulvei) și atracția pentru masculi.
  • Gestația durează în medie 2 luni, iar fătarea de la 3 ore la 12 ore sau mai mult, după caz.
  • Lactația durează între 5 și 7 săptămâni, după această perioadă puii fiind independenți de mamă.
  • Nu se recomanda să se folosească pentru reproducție un animal după varsta de 6 sau 7 ani, din cauza complicațiilor care pot să apară la parturiție. Numărul recomandat este de cel mult trei sau patru cuiburi pe parcursul întregii vieți, cu o perioadă de odihnă de cel puțin un an între fătări.

           

Iti stam la dispozitie 24/7

Splaiul Independenței nr. 105, Sector 5, București

Începe o căutare...