Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Informatii

+4021 410 84 55

Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Facultatea de Medicină Veterinară București

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREȘTI

Chirurgie

Animăluțul dumneavoastră are nevoie de o operație? Ce trebuie să știți?

Știm cât de stresant este atunci când animalul de companie trebuie să treacă printr-o intervenție chirurgicală. De aceea am făcut un țel din a reduce stresul indus de  intervențiile chirurgicale atât pentru pacient cât și pentru proprietar.

Cele patru săli de operație din cadrul Spitalului Veterinar Universitar de Urgență Prof. univ. Alin Bîrțoiu sunt dotate cu aparatură și instrumentar modern ce oferă chirurgilor noștri posibilități multiple de a realiza majoritatea tipurilor de intervenții chirurgicale.

Medicii chirurgi din Spitalul Veterinar Universitar de Urgență Prof. univ. Alin Bîrțoiu sunt pregătiți pentru a realiza cu succes operații diverse și complexe: chirurgie de urgență, chirurgie abdominală, traumatologie, ortopedie, neurochirurgie, chirurgie toracică, chirurgie reconstructivă și oncologică.

Serviciul de chirurgie nu funcționează independent ci este în stransă legătură cu celelalte specializări pentru a oferi servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Un pacient care va avea o intervenție chirurgicală va fi supus unor examene și teste preoperatorii: analize de sânge, examen cardiologic, examene de urină, examene imagistice (radiografii, computer tomograf sau rezonanță magnetică). Toate aceste investigații sunt indispensabile pentru  confirmarea diagnosticului chirurgical și în aceeași măsură a patologiilor preexistente care ar putea influența reușita operației.

În intervențiile chirurgicale expertiza echipei de anesteziști este foarte importantă. Medicii anesteziști sunt cei ce evaluează pacientul înaintea operației, aleg protocolul de anestezie, monitorizează pacientul în timpul și după intervenția chirurgicală.  Asigurarea unei anestezii cu risc minim pentru animal este un deziderat major și bunăstarea pacientului este preocuparea noastră zilnică.

Lipsa durerii (asigurarea analgeziei) în timpul și după operație este esențială pentru evoluția favorabilă  a pacientului nostru.  În timpul operației, constantele fiziologice ale pacientului nostru sunt monitorizate  în permanență cu ajutorul unor aparate moderne  (puls, frecvența respiratorie, frecvența cardiacă, tensiunea arterială, nivelul de oxigenare).

Postoperator o echipă de medici dedicați se ocupă de pacient în zona de terapie intensivă, monitorizând și ajustând terapia în funcție de nevoile pacietului în perioada de recuperare.

Modificările în starea generală a pacientului, rezultatele diverselor teste si evoluția post operatorie este comunicată telefonic proprietarului, fiecare nouă decizie de terapie sau investigație este luată cu acordul acestuia.

Atunci când pacientul este pregătit de externare toate datele referitoare la intervenția chirurgicală, perioada de spitalizare,  recomandările, tratamentele și recontroalele sunt în detaliu explicate și oferite proprietarului. Astfel animăluțul dumneavoastră va avea un istoric chirurgical amănunțit care este important pe parcusul vieții sale.

Medicii Spitalului Veterinar Universitar de Urgență Prof. univ. Alin Bîrțoiu au ani de experiență în chirurgie.

Ai grijă de sănătatea animalului tău și contactează-ne acum!

Sindromul obstructiv respirator la rasele brahicefalice (SORB)

Ce este sindromul obstructiv respirator la rasele brahicefalice? Sindromul obstructiv respirator al brahicefalicilor se manifestă secundar conformației specifice a capului și botului acestor rase. Din punct de vedere al severității semnele clinice pot varia de la un sforăit ușor la un șuierat moderat care în final determină  probleme severe de respirație. Animale care suferă de

Vezi mai mult +

Chirurgie toracică

Chirurgia toracică Echipa de chirurgi din cadrul Spitalului Veterinar Universitar de Urgență Prof. Dr. Alin Bîrțoiu are experiență în realizarea intervențiilor chirurgicale pe cavitatea toracică.  Aceste tipuri de operații necesită echipamente și instrumente speciale. Traumatismele toracice sunt secundare accidentelor rutiere, căderilor de la înălțime, abuzurilor provocate animalelor (loviri, arme de foc), interacțiunilor violente dintre animale

Vezi mai mult +

Chirurgia abdominală

Corpi străini gastrici și intestinali Ce se întâmplă atunci când animalul de companie înghite un corp străin? Indiferent de dimensiunea corpului străin, de materialul din care este fabricat trebuie să aduceți animalul de companie de urgența la medic.  Odată deglutit, corpul străin ajunge în stomac. Prezența lui acolo va determina frecvent apariția vomei repetate. Inițial

Vezi mai mult +
Daniel LunguDaniel Lungu
19:55 13 Feb 22
It's a nice building and you have the chance to park your car as they have a parking. There is a also an impressive library at the first floor that offers print journals & books but also electronic databases
Alin VladAlin Vlad
23:30 24 Jan 22
Ok
Edgardo GallardoEdgardo Gallardo
08:48 07 Oct 21
Great service and excelent price. You just have to make some time to take your pet since sometimes it takes a while.
Daniel LazarDaniel Lazar
07:07 25 Nov 20
Clean, professional
E Sa.E Sa.
21:21 09 Jan 15
Boring
js_loader

Iti stam la dispozitie 24/7

Splaiul Independenței nr. 105, Sector 5, București

Începe o căutare...