Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Informatii

+4021 410 84 55

Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Facultatea de Medicină Veterinară București

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREȘTI

Cardiologie Veterinară

Serviciul de cardiologie veterinară

Serviciile cardiologice sunt asigurate cu multă compasiune și atenție, pentru a putea oferi diagnostic și tratament corect adaptat patologiei cardiovasculare. Activitatea noastră este realizată cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație și a cunoștințelor dobândite în urma îndelungatei specializări în acest domeniu.

În cea mai mare parte, pacienții noștri se prezintă la consultul cardiologic în urma solicitării colegilor medici veterinari, dar și proprietarii  pot realiza direct o programare pentru acest examen.

Cauzele frecvente ce conduc la efectuarea acestei consultații de specialitate  sunt reprezentate de oboseala la efort, respirația reallizată cu dificultate, frecvența respiratorie crescută, constatată în perioada de odihnă a animalului de companie, tusea, leșinul, precum și prezența murmurului cardiac și/ sau a aritmiei.

Deoarece riscul de boală cardiovasculară crește odată cu înaintarea în vârstă, noi oferim în cadrul Spitalului consultații cardiologice periodice pentru cățeii si pisicile geriatrice.

Să nu uităm că fiecare organism reprezintă un tot unitar, o funcționare perfect corelată a tuturor componentelor sale. Afectarea altor organe poate perturba activitatea normala cardiacă. De aceea, evaluăm complet aparatul cardiovascular, în corelație cu prezența patologiilor renale, oftalmologice, endocrine, neurologice sau oncologice.

Examenul complet cardiologic oferă informații utile pentru stabilirea eficienței terapeutice adresate cordului sau bolilor primare ce determină afectarea secundară cardiovasculară. Astfel, medicul și proprietarul sunt orientați asupra evoluției bolii și a adaptării schemei terapeutice.

La sfârșitul întălnirii noastre se eliberează un document medical detaliat, ce conține descrierea parametrilor evaluați, concluzii, schema de administrare a medicamentelor, recomandări generale, alături de imaginile ecografice în formă printată sau CD.

Iti stam la dispozitie 24/7

Splaiul Independenței nr. 105, Sector 5, București

Începe o căutare...