Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Informatii

+4021 410 84 55

Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Facultatea de Medicină Veterinară București

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREȘTI

Anesteziologie

Serviciul de Anesteziologie

În cadrul Spitalului  asigurăm anestezia pentru toate tipurile de intervenții chirurgicale adresate animalelor de companie. Pornind de la sedare și continuând cu anestezia generală injectabilă sau inhalatorie, pacienților li se asigură protocoalele necesare, într-o manieră multimodală, individualizată, în condiții de siguranță deplină. Controlul durerii este asigurat prin tehnici de anestezie de anestezie loco-regională și protocoale moderne de analgezie.

 

 

 

 

 

La ce să vă așteptați când animalul dumneavoastră are nevoie de anestezie?

Mulți proprietari de animale de companie se tem atât de mult de procedurile de anestezie sau sedare, încât întârzie sau evită intervenții chirurgicale importante! Anestezia sau sedarea cea mai bună și singura modalitate prin care animalul dumneavoastră de companie poate primi îngrijire de înaltă calitate, fără durere, discomfort sau stres.

Echipa de medici din cadrul Serviciului de Anesteziolgie este instruită să folosească:

  • tehnici și protocoale avansate de anestezie, adaptate diverselor cazuri;
  • aparate de monitorizare complexe și aparate de anestezie care permit asistarea ventilației, astfel încât riscurile procedurilor să fie mult diminuate.

Știați că o mare parte a succesului unei anestezii depinde chiar de dumneavoastră?

Considerăm adesea că anestezia animăluțului dumneavoastră începe acasă!

Deși nu veți fi cel care va administra anestezia, dumneavoastră sunteți liantul între medic și pacient. Este foarte important să ne trasnmiteți date despre comportamentul și simptomele animalului dumneavoastră de companie înaintea anesteziei și după ce acesta se întoarce acasă.  Suntem convinși că veți respecta toate recomandările noastre și vom parcurgem cu success acest drum împreună!

Iată câteva întebări pe care le puteți primi de la medicul veterinar, înaintea anesteziei:

Cât de bine tolerează exercițiile fizice? Doarme mult? Cât de des tușește sau strănută?

Vomită sau regurgitează? Cât de des? Cât de mult, cât de des și ce fel de hrană mănâncă?

Ați respectat dieta transmisă de către medic? Când a băut apă ultima data? Când a mâncat ultima dată?

A mai trecut vreodată printr-o anestezie? Cum a decurs totul, cum s-a trezit, au fost complicații?

Care este istoricul medical? Primește în mod curent un tip de medicație?

Enumerați toate medicamentele sale prescrise, inclusiv suplimentele și medicamentele fără prescripție medicală. Ce a primit în ultimele 24 de ore?

Înțelegeți și acceptați riscurile prezentate de către medicul veterinar?

Înainte de operație veți primi un formular de consimțământ pentru anestezie/ sedare și vă vom invita să îl citiți, completați și să îl semnați.

Înainte de operație, medicul anestezist va efectua consultul preanestezic și va decide ce analize sunt necesare în funcție specie, rasă, sex, vârstă, istoric medical, boli asociate, patologie curentă și tipul de intervenție chirurgicală la care animăluțul dumneavoastră va fi supus.

În timpul  intervențiile chirurgicale expertiza echipei de anesteziști este foarte importantă. Medicii anesteziști sunt cei ce aleg protocolul de anestezie, monitorizează pacientul în timpul și după intervenția chirurgicală.  Asigurarea unei anestezii cu risc minim pentru animal este un deziderat major.

În timpul operației, constantele fiziologice ale pacientului nostru sunt monitorizate  în permanență cu ajutorul unor aparate moderne  (puls, frecvența respiratorie, frecvența cardiacă, tensiunea arterială, nivelul de oxigenare).

După anestezie . . .

În primele 12 până la 24 de ore după anestezie, animalul  de companie ar putea avea un comportament modificat, fiind posibil să apară somnolența, lipsa de coordonare, vocalizări sau lipsa poftei de mâncare. Este important să primiți de la medicul veterinar, la externare, toate informațiile necesare, alese conform vârstei, patologiei, tipului de procedură.

Atunci când un cateter intravenos a fost montat pentru administrarea medicației, la externare e posibil să existe un bandaj. Îndepărtați bandajul după 1 oră.

NU administrați apă și hrană imediat după ce ați ajuns acasă! Unii pacienți pot prezenta un apetit redus pentru 24-48 ore după intervenție. Începeți administrarea unor cantități mici de apă și hrană, la intervalul de timp recomandat de către medicul veterinar.

Se va recomanda limitarea activității pe perioada recuperării, evitați să îl/o lăsați să urce scări, să sară sau să se plimbe liber. Medicul veterinar vă va indica exact cât durează recuperarea și cum veți adapta rutina zilnică a pacientului.

CONTACTAȚI urgent un serviciu medical, dacă:

  • Apar dificultăți respiratorii acute;
  • Pacientul prezintă semne de disconfort accentuat sau agitație importantă, mai mult de 2 ore;
  • Pacientul prezintă vomă, diaree sau constipație care durează de mai mult de 48 de ore;
  • Pacientul devine areactiv, apar modificări în starea generală.

 

Iti stam la dispozitie 24/7

Splaiul Independenței nr. 105, Sector 5, București

Începe o căutare...