Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Informatii

+4021 410 84 55

Spitalul Veterinar Universitar de Urgență "Prof. dr. Alin Bîrțoiu"

Facultatea de Medicină Veterinară București

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREȘTI

Despre noi

Vă prezentăm noua etapă în dezvoltarea capacității clinice și didactice din campusul FMVB Cotroceni.

Prin intermediul Spitalului Universitar Veterinar de Urgență continuam activitatea Clinicilor FMVB care reprezintă forma de organizare a unui spital veterinar încă din anul 2004.

Istoric

În data de 28 Februarie 2020 am inaugurat în campusul
Facultății de Medicină Veterinară din București
Spitalul Veterinar Universitar de Urgență Prof. Dr.Alin Bîrțoiu, alături de Centrul Universitar de Medicină Experimentală.

A fost inaugurat în prezența Primului Ministru- Ludovic Orban, Ministrului Educației- Prof.Monica Anisie, Ministrului Agriculturii și dezvoltării rurale- Prof. Dr. Adrian Oros, a Rectorului USAMV- Prof. Dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, a numeroși invitați și membrii ai comunității academice.

Detalii

Spitalul Veterinar Universitar de Urgență poartă numele Profesorului Dr. Alin Bîrțoiu, personaliate reprezentativă a profesiei medical veterinare, plecat dintre noi în anul anul 2017.

Leadership

Având în vedere că Spitalul Veterinar Universitar de Urgență Prof. Dr. Alin Bîrțoiu este parte integrantă a Facultății de Medicină Veterinară din București, instituție de învățământ superior de mare renume, la cârma spitalului se află un cadru didactic din cadrul departamentului Științe Clinice.

Misiune

Spitalul Veterinar Universitar de Urgență Prof. Dr. Alin Bîrțoiu are misiunea de a reprezenta un ajutor 24/7 pentru toți aparținătorii de animale care au probleme cu necuvântătoarele lor. O altă datorie pe care și-o asumă prin cadrele didactice care activează aici este accea de a forma viitori medici veterinari.

Specialități

Specialitățile chirugicale beneficiază de facilități integrate pentru desfășurarea intervențiilor chirurgicale, putând permite desfășurarea a 8 intervenții chirurgicale simultan. Astfel este prevăzut un ansamblu de 4 blocuri operatorii, complet utilitate. Intervențiile pot fi vizualizate în timp real de către studenți prin spațiul cu pereți vitrați.

Echipamente

În dotarea SVUU este inclusă aparatură de ultimă generație destinată atât procedurilor de diagnostic, cât a celor de intervenții chirurgicale: Ecograf MyLab 6 și MyLab 7 Esaote, Aparat rezonanță magnetică VetMR Grande Esaote, Aparat CT Philips 16 slide-uri, Radiologie DuraDiagnost F30 digital direct, Aparat Endoscopie flexibilă și rigidă Karl Storz

Săli de intervenție

Circuitul clinic începe în unitatea de primiri urgențe – UPU, 35 locuri, ulterior cazurile fiind dirijate spre consultațiile de specialitate. O zonă specială a spitalului este dedicată managementului cazurilor infecto-contagioase, cu acces prin sisteme de filtre specifice și cu facilități pentru consultații și respectiv internare în sistem izolator, 12 locuri.

Respectarea Normelor

SUVU respectă normele privind desfășurarea actului medical la cel mai înalt nivel, intr-un mediu aliniat la standardele internaționale, facilitând accesul la servicii de asistență medical veterinară de excepție.

Pacienți

În cadrul SUVU venim în ajutorul pacienților necuvântători precum canidele, felidele, animale exotice, păsările de colivie și animalele de fermă, prin intermediul clinicii mobile care își desfășoară activitatea pe teren.

50

Spații de cazare

Spații moderne de internare, atât pentru pacienții critici, cât și pentru cei stabili, care au nevoie de îngrijire permanentă. Zona de terapie intensivă are dotări specifice, cuști de dimensiuni variate adaptate taliei pacienților, conectate individual la surse de oxigen, încălzire și tehnică medicală de ultimă generație.

Așteptăm cu nerăbdare să te cunoaștem pe tine și pe animalul tău

Pentru a le oferi cea mai bună îngrijire a sănătății, am selectat cu atenție un personal divers format de medici veterinari, asistenți veterinari și tehnicieni cu pregătire excepțională, fiecare cu interese speciale și educație continuă în medicina și chirurgia animalelor de companie.

Daniel LunguDaniel Lungu
19:55 13 Feb 22
It's a nice building and you have the chance to park your car as they have a parking. There is a also an impressive library at the first floor that offers print journals & books but also electronic databases
Alin VladAlin Vlad
23:30 24 Jan 22
Ok
Edgardo GallardoEdgardo Gallardo
08:48 07 Oct 21
Great service and excelent price. You just have to make some time to take your pet since sometimes it takes a while.
Daniel LazarDaniel Lazar
07:07 25 Nov 20
Clean, professional
E Sa.E Sa.
21:21 09 Jan 15
Boring
js_loader

Începe o căutare...